E-mail : info.waaf@yahoo.com
Phone : +389 46 200 - 032

VI Интернационален Фолклорен Фестивал Будимпешта 05 – 08 ЈУЛИ 2018

ПРОГРАМА Прв ден: 05.07.2018 Пристигнување во Будимпешта Сместување Вечера Втор ден: 06.07.2018 Појадок Разглед на градот (Центарот на градот, Опера, Цитадела, Собранието, Мост Ержебет, Зоолошка градина) Официјално отворање на фестивалот (прва фестивалска вечер) Вечера Слобод...

III JOURS DE DANSE A PARIS 12 – 15 ЈУЛИ 2018

ПРОГРАМА Прв ден: 12.07.2018 Пристигнување на групите (од 15 до 19 часот) Средба со организаторот 20:00 Вечера Слободни активности Втор ден: 13.07.2018 09:00 Појадок Разглед на градот (Ајфелова кула, Опера, Триумфална капија, Шамп Елизе) Официјално отворање на фестивалот (п...

8 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ФОЛКЛОР, ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ “White Tower dance” 29 АПРИЛ – 02 МАЈ 2018

СОЛУН Солун е еден од најстарите градови во Европа. Тој е втор најголем град во Грција покрај Атина. Солун има големо историско значење и во неговата историја е доминиран поради неговата стратешка важност. Солун е сè уште најважно прометно пристаниште за цела Југоисточна Европа...

3 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ФОЛКЛОР, ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ “Magic of Greece” 25-30 АВГУСТ 2018

АСПРОВАЛТА Аспровалта е град во Солунскиот округ, западна Грција. Пред реформата на локалната власт во 2011 година Аспровалта била дел од општината Агиос Георгиос. Населението брои 3039 жители. Според еден документ најден во манастирот Симонопетра во планината Атос, Аспрова...

8 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ФОЛКЛОР, ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ “Tramonto Sul Lungomare”

САН МАРИНО Од 196 независни држави во светот, Сан Марино е 5та најмала и веројатно најнеобична. Како воопшто опстанала е сеуште енигма. Единствена останата од некогашната Италија кога била расцепкана на повеќе градови-држави, оваа мала земја опстојала долго време после распад...

13 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ФОЛКЛОР, ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ “Marmara adventure” 29 АВГУСТ – 01 СЕПТЕМВРИ 2018

ИСТАНБУЛ Град на два континенти, комбинација на Исток и Запад, Европа и Азија, со богата култура што го остава секој посетител без зборови. Истанбул бил под влијание на четири големи цивилизации: Грчка, Римска, Византиска и Отоманска и го менувал името неколк...

13 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ФОЛКЛОР, ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ “Marmara adventure” 30 МАРТ – 02 АПРИЛ 2018

ИСТАНБУЛ Град на два континенти, комбинација на Исток и Запад, Европа и Азија, со богата култура што го остава секој посетител без зборови. Истанбул бил под влијание на четири големи цивилизации: Грчка, Римска, Византиска и Отоманска и го менувал името неколк...

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ “MOONLIGHT IN BARCELONA / LLORET DE MAR”

ПРОГРАМА Прв ден: 06.07.2018 14:00 Пристигнување / Сместување 19:00 Вечера Слободни активности Втор ден: 07.07.2018 07:30 Појадок 10:00 Факултативна екскурзија/ Разгледување на Барселона 19:00 Вечера 20:30 Состанок со организаторот 21:30 Факултативно: учество на натпрев...

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ “MOONLIGHT IN BELGRADE” 17 – 20 АВГУСТ, 2018

БЕЛГРАД Белград е главен град на Србија и е еден од најстарите градови во Европа. Градот лежи на два меѓународни водни патишта, на сливот на реките Сава и Дунав, кои го опкружуваат градот од три страни.  Белград може да се пофали со најбогат ноќен живот во источна Европа, луѓет...

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ “MOONLIGHT IN KRAKOW” 22 -25 ЈУНИ 2018

КРАКОВ Главен град на Полска до крајот на шеснаесетиот век, Краков беше заменет со Варшава, и сега е четвртиот по големина град во земјата, но  се уште се нарекува главен град на културата во земјата. Светски познатиот универзитет “Jagellonian”, замокот Вавел ...
}