E-mail : info.waaf@yahoo.com
Phone : +389 46 200 - 032

МЕЃУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН, ХОРСКИ И МОДЕРЕН ФЕСТИВАЛ “БУДВАНСКА РЕВИЕРА” 01-05 JУЛИ 2019

Дата: 01-05 Јули 2019 Место:  Црна Гора Директор: Миленко Андрески Рок за аплицирање: Затворен ЦРНА ГОРА Будва Има некоја убавина која никој никогаш не може да добие. Тоа ве ослободува, те прави да се чувствувате во мир, привлекува и очајува вас. Егзотичните сцени не се н...

Интернационален Фолклорен Фестивал “Струга Фест ” 03-07 Август 2019

Директор: Александар Петрески Рок за аплицирање:  20 Јули 2019 ДЕН ПО ДЕН ПРОГРАМА Прв фестивалски ден: Пристигнување во Струга / Сместување Втор фестивалски ден: Парада низ градот и настап на учесниците (прва фестивалска вечер) Трет фестивалски ден: Парада низ градот и настап на...

Интернационален Фолклорен Фестивал “Струга Фест ” 20-24 Јули 2019

Директор: Александар Петрески Рок за аплицирање: 20 Јули 2019 ДЕН ПО ДЕН ПРОГРАМА Прв фестивалски ден: Пристигнување во Струга / Сместување Втор фестивалски ден: Парада низ градот и настап на учесниците (прва фестивалска вечер) Трет фестивалски ден: Парада низ градот и настап н...

Интернационален Фолклорен Фестивал “Охрид 2019 – Зимско Издание” 13-16 Декември 2019

Директор: Александар Петрески Рок за аплицирање:  20 Јули 2019 ОХРИД Охрид – градот на светлината е вековна ризница на македонската култура и духовност, преполн со прекрасни цркви. извор на словенската писменост. Градот, кој заедно со Охридското езеро, едно ...

Интернационален Фолклорен Фестивал “Ноемвриски Денови” 09-12 Ноември 2019

Директор: Миленко Андрески Рок за аплицирање: 20 Јули 2019 ОХРИД Охрид – градот на светлината е вековна ризница на македонската култура и духовност, преполн со прекрасни цркви. извор на словенската писменост. Градот, кој заедно со Охридското езеро, едно од трите најст...

Интернационален Фестивал за Фолклорни и Модерни Танцувачки Групи, Хорови и Оркестри “Цар Самоил” 04-08 Октомври 2019

Директор: Јован Јоноски Рок за аплицирање:  20 Јули 2019 ОХРИД Охрид – градот на светлината е вековна ризница на македонската култура и духовност, преполн со прекрасни цркви. извор на словенската писменост. Градот, кој заедно со Охридското езеро, едно од трите нај...

Интернационален Фолклорен Фестивал “Спој на Традиционални и Модерни Игри” 05-09 Септември 2019

Директор: Миленко Андрески Рок за аплицирање: 20 Јули 2019 ОХРИД Охрид – градот на светлината е вековна ризница на македонската култура и духовност, преполн со прекрасни цркви. извор на словенската писменост. Градот, кој заедно со Охридското езеро, едно од трите најст...

Интернационален Младински и Детски Фолклорен Фестивал “Македонско Оро” 24-28 Август 2019

Директор: Миленко Андрески Рок за аплицирање: 20 Јуни 2019 ОХРИД Охрид – градот на светлината е вековна ризница на македонската култура и духовност, преполн со прекрасни цркви. извор на словенската писменост. Градот, кој заедно со Охридското езеро, едно од трите најст...

Интернационален Фолклорен Фестивал “Охридска Разгледница” 23-27 Август 2019

Директор: Александар Петрески Рок за аплицирање: 20 Јули 2019 ОХРИД Охрид – градот на светлината е вековна ризница на македонската култура и духовност, преполн со прекрасни цркви. извор на словенската писменост. Градот, кој заедно со Охридското езеро, едно од трите најстари...

Интернационален Фолклорен Фестивал “Денови на Дебарца” 18-22 Август 2019

Директор: Јован Јоноски Рок за аплицирање: 20 Јули 2019 ОХРИД Охрид – градот на светлината е вековна ризница на македонската култура и духовност, преполн со прекрасни цркви. извор на словенската писменост. Градот, кој заедно со Охридското езеро, едно од трите најстари езера...
12
}