E-mail : info.waaf@yahoo.com
Phone : +389 46 200 - 032
Duration: 06 Sep 2019 - 10 Sep 2019
Location: Albania
Price: 69€
Apply Now!
Дата: 06-10 Септември 2019
Место: Драч, Албанија
Директор: Јован Јоноски
Рок за аплицирање: 20 Јули 2019

ДРАЧ, АЛБАНИЈА
Драч или Дрча е приморски град во Албанија кој излегува на Јадранско Море. Тој се наоѓа во средна Албанија, на 35 км од главниот град Тирана. Драч претставува најголемото пристаниште во Албанија и важна порта кон средоземјето, а тоа го прави најзначаен град во развојот на економијата во земјата. Тој е всушност и најстариот град во Албанија чии зачетоци се во антиката.

ЦЕЛ НА ФЕСТИВАЛОТ
Овој фестивал е совршена прилика за учесниците кои доаѓаат од различни земји од целиот свет да се соберат на едно место и да ја изразат својата култура и традиција преку танцување, музика и традиционални носии.
Идејата на фестивалот е да се создадат и развијат нови форми на комуникација во меѓународниот дијалог и меѓународна соработка во иднина.

УСЛОВИ ЗА УЧЕСТВО
 • Културно Уметнички Друштва и Ансамбли од целиот свет можат да земат учество на фестивалите
 • Бројот на учесници не е ограничен
 • Не постои возрасна граница
 • Неопходно е да се изготви минимум еден перформанс во времетраење од 12 до  15 минути
 • За време на фестивалските вечери секоја група – учесник со себе да ги понесе своите национални обележја (знаме) и обележја на друштвото
 • Се препорачува секоја група -учесник да понесе подароци за размена
 • Групите – учесници настапуваат на снимен музички материјал (CD, USB) или со сопствен оркестар
 • Секоја група – учесник ја пополнува апликацијата и на тој начин аплицира за учество на фестивалот. Во прилог на апликацијата се доставува: слики, видео материјали и кратка биографија, се со цел промоција од страна на организаторот
 • По комплетирање на целосната документација и авансното плаќање, организаторот на фестивалот доставува и официјална покана до учесниците на фестивалот
 • По пристигнувањето се врши и целосно плаќање од страна на учесниците и со тоа се обезбедува учество на фестивалот.

ТАКСА ЗА УЧЕСТВО
  Сместување:
• 69 евра по лице за 3 ноќи полупансион (2 оброци дневно)
• 89 евра по лице за 4 ноќи полупансион (2 оброци дневно)
Хотелите што ги нудиме се:
 Хотел Скампа ***
Хотел Блу Скај ***

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО ВКЛУЧУВА
 • Сместување во хотел на база полупансион (доручек и вечера)
 • На секој 24-ти учесник – 25-от е гратис
 • Бесплатен паркинг
 • Водич придружник од организацијата (на ваше барање)
 • Сертификати за учество

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО НЕ ВКЛУЧУВА
 • Професионален туристички водич
 • Патничко осигурување
 • Здравствено осигурување
 • За двокреветна соба се доплаќа 5 евра дневно по лице
 • За сместување во еднокреветна соба е +50% од цената

ДЕН ПО ДЕН ПРОГРАМА
Прв фестивалски ден:
 • Пристигнување /Сместување
 • Состанок со организаторот
 • Вечера
Втор фестивалски ден:
 • Појадок
 • Слободни активности (плажа, шопинг, разглед на градот)
 • Вечера
 • Слободни активности
Трет фестивалски ден:
 • Појадок
 • Факултативно: (сопствен избор)
 1. Посета на Тирана
 2. Разглед на историскиот град Кроја и историските споменици и музеи. Групите на овие екскурзии одат со сопствен превоз
 3. Слободни активности
 • Дефиле, Настап на учесниците (Прва фестивалска вечер)
 • Вечера
Четврт фестивалски ден:
 • Појадок
 • Факултативно: (сопствен избор)
 1. Посета на Тирана
 2. Разглед на историскиот град Кроја и историските споменици и музеи. Групите на овие екскурзии одат со сопствен превоз
 3. Слободни активности
 • Дефиле, Настап на учесниците (Втора фестивалска вечер)
 • Вечера
Петти фестивалски ден:
 • Појадок
 • Одјавување
Организаторот го задржува правото  да ја промени програмата на фестивалот
*Секоја група – учесник пополнува апликација и на тој начин аплицира за учество на фестивалот
*Секоја група – учесник однапред извршува авансна уплата од 10% од целокупниот износ, која е пресметана во крајната уплата
}