E-mail : info.waaf@yahoo.com
Phone : +389 46 200 - 032
Duration: 25 Aug 2018 - 30 Aug 2018
Location: Аспровалта, Грција
Price: 129€
Apply Now!

АСПРОВАЛТА
Аспровалта е град во Солунскиот округ, западна Грција. Пред реформата на локалната власт во 2011 година Аспровалта била дел од општината Агиос Георгиос. Населението брои 3039 жители. Според еден документ најден во манастирот Симонопетра во планината Атос, Аспровалта била изградена во 16 век. Првобитното име било Аспра Валта. По Грчко-Турската војна, 54 фамилии од Еренкој од Троас (во близина на античкиот град Орфинејон) мигрирале во Аспровалта.
СТАВРОС
Ставрос е село и заедница во општината Волви. Пред реформата на локалната власт во 2011 година Ставрос бил дел од општината Егнатија. Според пописот во 2011, населението брои 3672 жители. Ставрос опфаќа површина од 16.50 км².
КРАТОК РАЗГЛЕД НА АСПРОВАЛТА, НЕА ВРАСНА
https://youtu.be/gnBWp1TK8do

ПРОГРАМА
1 ден: 25.08 – Пристигнување во Аспровалта, Неа Врасна или Ставрос. Пријавување во одбраниот хотел. Ручек. Слободни активности. Вечера.
2 ден: 26.08 Појадок. Прес конференција. Слободни активности. Факултативна посета на Солун. Ручек. Свечено отворање на фестивалот. Вечера.
3 ден: 27.08 Појадок. Информативна презентација. Факултативна посета на Кавала. Ручек. Настап на учесниците. Свечено затворање на фестивалот. Вечера.
4 ден: 28.08 Појадок. Слободни активности. Ручек. Слободни активности. Вечера
5 ден: 29.08 Појадок. Слободни активности. Ручек. Слободни активности. Вечера
6 ден: 30.08 Појадок. Одјава од хотелите.

ТАКСА ЗА УЧЕСТВО
ЦЕНА ПО ЛИЦЕ ЗА 5 НОЌЕВАЊА
ХХ Хотел **/***                                                                            139€
Апартмани                                                                                     129€
ЦЕНА ПО ЛИЦЕ ЗА 7 НОЌЕВАЊА
Хотел **/***                                                                                   199€
Апартмани                                                                                     189€
На секој 20-ти учесник, 21-от е гратис.

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО ВКЛУЧУВА
-Сместување во одбраниот хотел во двокреветни, трокреветни и четирикреветни соби на база полн пансион ((доручек, ручек(гиро,бургер,суфлаки), вечера))
-Такса за учество на фестивалот
-Придружба за време на фестивалските денови
-Сертификати, слики и видеа

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО НЕ ВКЛУЧУВА
-Факултативни излети
-Индивидуални трошоци и сите останати трошоци кои не се покриени во програмата

ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ И УСЛУГИ
-Автобуски превоз од/до Аеродром
-Разглед на Солун
*автобуски превоз10€ по лице
*Водич за разглед на Солун-80/100€ (цената зависи од јазикот)
*Бела Кула-3€
*Крстарење со брод-9€
*Крстарење со брод со храна и пијалок вклучени-15€
*Шопинг центар Космос
-Екскурзија до Метеори-20€
-Аква парк Солун15€
-Грчка вечер во ресторан-15€ (вечера и пијалок вклучени)
-Посета на Кавала
-Археолошки музеј Кавала-2€ по лице
-Тврдина2€ по лице
-Археолошко пронаоѓалиште Филипи-3€ по лице
-Археолошки музеј Филипи-2€ по лице
-Археолошко пронаоѓалиште и музеј Филипи4€ по лице

ЗАБЕЛЕШКА
-Доплата за двокреветна соба е 5 евра по лице на ден
-Доплата за еднокреветна соба е 18 евра по лице на ден:
-Доплата за продолжување на престој по лице на ден:
*Хотел **/ *** 28€
*Апартмани      26€

 

}