E-mail : info.waaf@yahoo.com
Phone : +389 46 200 - 032
Duration: 31 Aug 2018 - 05 Sep 2018
Location: Сан Марино, Италија
Price: 139€
Apply Now!

САН МАРИНО
Од 196 независни држави во светот, Сан Марино е 5та најмала и веројатно најнеобична. Како воопшто опстанала е сеуште енигма. Единствена останата од некогашната Италија кога била расцепкана на повеќе градови-држави, оваа мала земја опстојала долго време после распадот на многу помоќните кралства од неа, Женева и Венеција. И се уште се држи цврсто, сигурна во својот статус како најстара независна држава.
ФИРЕНЦА
Таму можете да се враќате одново и одново, и пак нема да ја видите Фиренца во целост. Застанете над реката Арно неколку пати во денот, и светлината, расположението и погледот се различни секој пат. Иако изненадувачки е мал, овој речен град е покажан како голем на светската листа за “градови кои мора да се посетат”. Фиренца, лулка на ренесансата е магнет за туристите кои доаѓаат тука за да се воодушевуваат на уметноста од светска класа.

 

КРАТОК РАЗГЛЕД НА РИЧОНЕ, РИМИНИ, САН МАРИНО
http://www.youtube.com/watch?v=j3rgFStBvJQ

ПРОГРАМА
1 ден: 31.08Пристигнување во Римини. Сместување во одбраниот хотел. Вечера.
2 ден: 01.09 Појадок. Прес конференција во прес центарот. Факултативна посета на Фиренца (Piazza del Duomo, Santa Maria Novella, Ponte Vechio…). Враќање во Римини. Свечено отворање на фестивалот. Настап на групите. Вечера. Посета на диско.
3 ден: 02.09 Појадок. Прес конференција во прес центарот. Факултативна посета на Сан Марино. Враќање во Римини. Настап на групите. Свечено затворање на фестивалот и доделување на сертификати. Вечера. Посета на диско.
4 ден: 03.09 Појадок. Факултативна посета на Римини (Arco d’Augusto, Ponte di Tiberio, Tempio Malatestiano, Fontana dei Quattro cavalla). Слободни активности. Вечера.
5 ден: 04.09 Појадок. Слободни активности. Вечера
6 ден: 05.09 Појадок. Одјава од хотелите.

ТАКСА ЗА УЧЕСТВО
ЦЕНА ПО ЛИЦЕ 139€, екстра ден 28€
Хотел Буенос Аирес
Хотел Асо                www.hotelasso.net
Хотел Вила дел Бањино
Хотел Вила Паола
Хотел Вила Елиса
Хотел Гама
Хотел Алба Маринара   www.hotelalbamarinararimini.it
Хотел Мирадор    www.hotelmirador.it
Хотел Сан Ремо
Хотел Бергамо     www.hotelsanremorimini.com
На секој 25-ти учесник, 26-от е гратис.

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО ВКЛУЧУВА
-Сместување во одбраниот хотел во двокреветни, трокреветни и четирикреветни соби на база полупансион (доручек и вечера)
-Такса за учество на фестивалот
-Придружба за време на фестивалските денови
-Сертификати, слики и видеа

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО НЕ ВКЛУЧУВА
-Факултативни излети
-Индивидуални трошоци и сите останати трошоци кои не се покриени во програмата

ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ И УСЛУГИ
-Посета на Фиренца
-Автобуски превоз –18€ по лице
-Водич за разглед на Фиренца120/140€ (цената зависи од јазикот)
– Кула Palazzo della Signoria-10€
– Santa Maria Novella-3.50€
-Базилика на Santa Croce – 6€
-Синагога и Еврејски музеј – 6.50€
-Галерија Uffizi-6.50€
*Посета на Сан Марино
– Автобуски превоз –10€ по лице
– Водич за разглед на Сан Марино –120/140€ (цената зависи од јазикот)
-Национален музеј-4€
-Музеј на старо оружје-4€
-Музеј на восочни фигури-4€
Посета на Римини
– Водич за разглед на Римини80/100€ (цената зависи од јазикот)
-Минијатурна Италија (Римини)-22€
-Делфинариум-13€
-Клуб8€
-Вечера со жива музика и пијалок вклучен18€

ЗАБЕЛЕШКА
-Доплата за двокреветна соба е 5 евра по лице на ден
-Доплата за еднокреветна соба по лице на ден:
Хотел*** 16€
–Можност за продолжување на престој
Хотел*** 26€

*Организаторот го задржува правото да ја промени програмата на фестивалот
}