E-mail : info.waaf@yahoo.com
Phone : +389 46 200 - 032
Duration: 29 Apr 2018 - 05 May 2018
Location: Паралија, Грција
Price: 89€
Apply Now!
greece-1766013_1280

СОЛУН
Солун е еден од најстарите градови во Европа. Тој е втор најголем град во Грција покрај Атина. Солун има големо историско значење и во неговата историја е доминиран поради неговата стратешка важност. Солун е сè уште најважно прометно пристаниште за цела Југоисточна Европа. Градот се наоѓа на врвот на Солунскиот Залив, кој се протега на околу 32 км долж брегот. Во западниот дел на градот се наоѓа Солунското Поле во близина на влевот на реката Вардар во заливот. Од другата страна градот е опкружен со ридови и планината Хортач.
ПАРАЛИЈА
Градот Паралија, едно од најпопуларните Грчки места за летување се наоѓа во близина на Солун. Паралија е позната по своите хотели, таверни, ресторани, барови и ноќни клубови, а скоро целиот брег е поплочен со песок.
КРАТОК РАЗГЛЕД НА СОЛУН
http://www.youtube.com/watch?v=134sOqKM_U0

ПРОГРАМА
1 ден: 29.04  Пристигнување во Паралија/Олимпик Бич. Пријавување во одбраниот хотел. Ручек. Слободни активности. Вечера.
2 ден: 30.04  Појадок. Прес конференција во прес центарот. Факултативен разглед на градот (Бела кула, црква Св. Софија, црква Св. Димитриј Солунски, плоштад Аристотел, споменик на Александар Велики). Ручек. Свечено отворање на фестивалот. Настап на учесниците. Вечера. Факултативна Грчка вечер/ клуб.
3 ден: 01.05  Појадок. Информативна презентација во хотелската сала за конференции. Факултативна посета на Космос шопинг центарот. Ручек. Слободни активности. Вечера. Настап на учесниците. Свечено затворање на фестивалот.
4 ден: 02.05  Појадок. Одјава од хотелите.

ТАКСА ЗА УЧЕСТВО
Хотел Лилало        www.hotellilalo.gr                                   89€ екстра ден 30€
Хотел Јакинтос  www.hotelyakinthos.com                       89€ екстра ден 30€
Хотел Ерато                                                                                    89€ екстра ден 30€
Хотел Катерина                                                                            89€ екстра ден 30€
Вила Родон                                                                                     89€ екстра ден 30€
Хотел Ореа Елени    www.hotel-oreaeleni.gr                   99€ екстра ден 33€
Хотел Порто дел Сол www.hotelportodelsol.gr              99€ екстра ден 33€
Хотел Костис             www.kostishotel.com                        99€ екстра ден 33€
Хотел Викторија       www.hotel-viktoria.net                   99€ екстра ден 33€          
Хотел Рејнбоу                                                                               99€ екстра ден 33€
Хотел Игнација                                                                          119€ екстра ден 40€         
Hotel Аегион                                                                                119€ екстра ден 40€
Хотел Верџина                                                                            119€ екстра ден 40€
Хотел Парк                                                                                   119€ екстра ден 40€
Хотел Капсис                                                                              139€ екстра ден 46€
Хотел Гранд                                                                                189€ екстра ден 63€
На секој 20-ти учесник, 21-от е гратис.

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО ВКЛУЧУВА
-Сместување во одбраниот хотел во двокреветни, трокреветни и четирикреветни соби на база полн пансион ((доручек, ручек (бургер/гиро/суфлаки), вечера)
-Такса за учество на фестивалот
-Придружба за време на фестивалските денови
-Сертификати, слики и видеа

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО НЕ ВКЛУЧУВА
-Факултативни излети
-Индивидуални трошоци и сите останати трошоци кои не се покриени во програмата

ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ И УСЛУГИ
-Карти за разглед на градот
– Водич за разглед на Солун  –80/100€ (во зависност од јазикот)
-Разглед на Солун:
            *Автобуски превоз – 10€ по лице
-Автобуски превоз од/до Аеродром
*(еден правец) автобус до 30 лица –280€
*(еден правец) автобус до 50 лица –320€
*Бела кула – 3€
*Шопинг центар Космос
-Грчка вечер во ресторан, 12€ по лице (вечера и пијалок вклучени)
-Екскурзија до манастирите “Метеори” – 20€
-Крстарење со брод – 9€ (со храна вклучена – 15€)
-Диско вечер – 5€
-Солун Аква парк –15€

ЗАБЕЛЕШКА
-Доплата за двокреветна соба е 5 евра по лице на ден
-Доплата за еднокреветна соба:
Хотел Лилало, Јакинтос, Ерато, Катерина, Родон 21€
Хотел Ореа Елени, Порто дел Сол, Костис, Викторија, Реинбоу 23€
Хотел Игнација, Хотел Аегион, Хотел Верџина, Хотел Парк 28€

*Организаторот го задржува правото да ја промени програмата на фестивалот
}