E-mail : info.waaf@yahoo.com
Phone : +389 46 200 - 032
Duration: 11 Sep 2019 - 18 Sep 2019
Location: Паралија, Грција
Price: 69€
Apply Now!
Директор: Миленко Андрески
Рок за аплицирање: 20 Јули 2019


ПАРАЛИЈА, ГРЦИЈА
Паралија е туристичко крајбрежно село и поранешна општина во источниот дел на регионалната единица Пиера, Грција. Со реформите кои ги спроведе локалната власт од 2011 година, таа е дел од општината Катерини.
Според податоците од пописот на население во 2011 година, во крајбрежното село Паралија имало население од 1.124 жители, а во општинската единица Катерини имало 6.803 жители.
Паралија е со површина од 1.849 km2.
Ова идилично, егзотично и далечно крајбрежно место е идеално бегство за оние кои сакаат долги песочни плажи, релаксација и уживање. Тоа е дестинација дизајнирана да понуди се што ви треба за совршен одмор. Во вечерните часови можете да одите по улиците на Паралија и да уживате во светлината на многуте продавници.

ЦЕЛ НА  ФЕСТИВАЛОТ
Овој фестивал е совршена прилика за учесниците кои доаѓаат од различни земји од целиот свет да се соберат на едно место и да ја изразат својата култура и традиција преку танцување, музика и традиционални носии.
Идејата на фестивалот е да се создадат и развијат нови форми на комуникација во меѓународниот дијалог и меѓународна соработка во иднина.

УСЛОВИ ЗА УЧЕСТВО
 • Културно Уметнички Друштва и Ансамбли од целиот свет можат да земат учество на фестивалите
 • Бројот на учесници не е ограничен
 • Не постои возрасна граница
 • Неопходно е да се изготви минимум еден перформанс во времетраење од 12 до  15 минути
 • За време на фестивалските вечери секоја група – учесник со себе да ги понесе своите национални обележја (знаме) и обележја на друштвото
 • Се препорачува секоја група -учесник да понесе подароци за размена
 • Групите – учесници настапуваат на снимен музички материјал (CD, USB) или со сопствен оркестар
 • Секоја група – учесник ја пополнува апликацијата и на тој начин аплицира за учество на фестивалот. Во прилог на апликацијата се доставува: слики, видео материјали и кратка биографија, се со цел промоција од страна на организаторот
 • По комплетирање на целосната документација и авансното плаќање, организаторот на фестивалот доставува и официјална покана до учесниците на фестивалот
 • По пристигнувањето се врши и целосно плаќање од страна на учесниците и со тоа се обезбедува учество на фестивалот.

ТАКСА ЗА УЧЕСТВО
69 евра по лице за 3 ноќевања полупансион (доручек и вечера)
89 евра по лице за 4 ноќевања полупансион (доручек и вечера)
109 евра по лице за 5 ноќевања полупансион (доручек и вечера)
129 евра по лице за 6 ноќевања полупансион (доручек и вечера)
149 евра по лице за 7 ноќевања полупансион (доручек и вечера)

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО ВКЛУЧУВА
 • Сместување во хотели/апартмани, вили и одморалишта
 • На секој 20-ти учесник – 21-от е гратис
 • Бесплатен паркинг
 • Водич придружник од организацијата (на ваше барање)
 • Сертификати за учество

ТАКСАТА ЗА УЧЕСТВО НЕ ВКЛУЧУВА
 • Професионален туристички водич
 • Патничко осигурување
 • Здравствено осигурување
 • За двокреветна соба се доплаќа 5 евра дневно по лице
 • За сместување во еднокреветна соба е +50% од цената

ДЕН ПО ДЕН ПРОГРАМА
Прв фестивалски ден:
 • Пристигнување /Сместување
 • Состанок со организаторот
 • Вечера
Втор фестивалски ден:
 • Појадок
 • Слободни активности (плажа, шопинг, разглед на градот)
 • Вечера
 • Слободни активности
Трет фестивалски ден:
 • Појадок
 • Факултативно: (сопствен избор)
 1. Крстарење со брод (ручек со мени карта: риба, салата, вино 16 евра по човек)
 2. Посета на Метеори (сопствен превоз) кој е оделен 210km, најголемиот комплекс со христијански манастири
 3. Слободни активности
 • Дефиле, Настап на учесниците (Прва фестивалска вечер)
 • Вечера
Четврт фестивалски ден:
 • Појадок
 • Факултативно: (сопстен избор)
 1. Крстарење со брод (ручек со мени карта: риба, салата, вино 16 евра по човек)
 2. Посета на Метеори (сопствен превоз) кој е оделен 210km, најголемиот комплекс со христијански манастири
 3. Слободни активности
 • Дефиле, Настап на учесниците(Втора фестивалска вечер)
 • Вечера
Петти фестивалски ден:
 • Појадок
 • Слободни активности (плажа, шопинг, разглед на градот)
 • Вечера
 • Слободни активности
Шести фестивалски ден:
 • Појадок
 • Факултативно: (сопстен избор)
 1. Крстарење со брод (ручек со мени карта: риба, салата, вино 16 евра по човек)
 2. Посета на Метеори (сопствен превоз) кој е оделен 210km, најголемиот комплекс со христијански манастири
 3. Слободни активности
 • Дефиле, Настап на учесниците (Прва фестивалска вечер)
 • Вечера
Седми фестивалски ден:
 • Појадок
 • Факултативно: (сопстен избор)
 1. Крстарење со брод (ручек со мени карта: риба, салата, вино 16 евра по човек)
 2. Посета на Метеори (сопствен превоз) кој е оделен 210km, најголемиот комплекс со христијански манастири
 3. Слободни активности
 • Дефиле, Настап на учесниците(Втора фестивалска вечер)
 • Вечера
Осми фестивалски ден:
 • Појадок
 • Одјавување

Организаторот го задржува правото  да ја промени програмата на фестивалот
}