Mon-Fri 09.00 - 17.00 +389 46 551 041 | +389 78 262 516

About Us

Ние сме страстен тим со визија за доставување на најдобри фестивали на привлечни локации. Нашата цел е организирање на фестивали на најнеобичните места, што ќе создадат сеќавања кои ќе ги паметите цел живот.
Главните активности на нашата Светска Уметничка Асоцијација на Фестивали (WAAF) вклучуваат промоција и организација на културни манифестации, настани и фестивали низ целиот свет, каде различни групи можат да учествуваат: Фолклорни групи, Ансамбли, Мажоретни тимови и Марширачки оркестри, Хорови, групи кои преферираат Модерни танци, Балет, Оркестри, групи кои ги негуваат традиционалните песни и т.н.
Учесниците можат да аплицираат на некои од фестивалите во нашата земја или на фестивали кои се промовирани на нашата страна и се одржуваат во други земји. Групите ќе имаат можност да настапат, да се натпреваруваат и да земат учество на меѓународни натпревари, фестивали и концерти.

Нашата организација нуди:
Организација, огласување и промоција на различни видови на фестивали.
Можност и шанса за учество на фестивали во нашата земја или во други земји, без разлика на возраста на членовите на групата. (Деца, Млади и членови на групи Ветерани кои сакаат да патуваат, да се натпреваруваат и сакаат да ја презентираат својата култура можат да земат учество на овие фестивали);
Некои од најголемите предности кои овие натпревари, семинари и фестивали ги нудат се резултатите, наградите, дипломите и сертификатите кои секоја група (држава) ги добива, како и можноста за учесниците да запознаат нови луѓе и да направат нови пријателства. Како што споменавме и претходно, фестивалите се меѓународни и групи од целиот свет можат да земат учество.
Со организација на овие фестивали ние нудиме голема можност за да ни се придружат сите луѓе низ светот кои сакаат да уживаат и да ги слават убавините и важноста на културата и традицијата.

Featured Testimonials

Discover your next experiences, and places.
"Greetings to our friends in Ohrid! You did a wonderful job organizing this festival! It was such a wonderful festival! We met so many people. This trip was a wonderful experience! We hope that the friendship bonds that we built will remain strong. It was great to see so many people dancing in beautiful costumes. It would be great to see those joyful faces at another festival in Ohrid in the future! We would be happy to be there again!"

"This was one of the best journeys I’ve ever had! I will never forget the breathtaking views that I saw, so many natural beauties in so little space seem impossible to fit. It was like living in those beautiful postcards that look so unreal. But this place really exists. It’s one of those rare places that take your breath away. Many thanks to the organizers of the festival! Hope we’ll see each other in the nearest future!"

Enea Vasile
Art Director
-
"Dear friends, thank you for everything that you have shown to us, thank you for your friendliness and you warm welcome. Greetings to the organizers! You did a wonderful job! Ohrid will forever be in our memories. Beautiful views, friendly people, wonderful place! We can’t wait for another trip to Ohrid, Macedonia!"

Pawel Luczak
Art Director
-